AREI 2020 geïmplementeerd in AGORA-WeVeCo

AREI 2020 geïmplementeerd in AGORA-WeVeCo

elektrische installatie

Welke impact heeft het nieuwe AREI op de taken, werking van de installatieverantwoordelijke?

Op 1 juni 2020 trad het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) in werking. De verzameling voorschriften voor elektrische installaties bestaat voortaan uit drie delen en bevat heel wat nieuwe en aangepaste passages.

Na bijna veertig jaar was het tijd voor een grondige revisie van het AREI. De herstructurering beoogt de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en meer duidelijkheid te scheppen over de toepassing. Verder zijn er ook inhoudelijke verbeteringen en aanvullingen.

Alles start met nieuwe begrippen en definities:

Jaarlijks auditeert de preventieadviseur i.s.m. de installatieverantwoordelijke van de school de implementatie van het AREI. De preventieadviseur controleert i.s.m. met de installatieverantwoordelijke of alle procedures, documenten en formulieren volgens afspraak geïmplementeerd zijn in de werking van de school.

Hiervoor gebruiken wij het formulier FRM  2555-01: Audit elektriciteit:

Met de APP-dossierbeheerder – BA4 – BA5 – elektriciteit kunnen de preventieadviseurs en installatieverantwoordelijke de procedures en documenten beheren en een overzicht bekomen van welke procedures er al of niet in orde of ze al of niet geactiveerd zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ba4-ba5.png

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

beheerder

Geef een reactie