Hoe omgaan met psychosociale noden in tijden van Corona? ‘1 + 1 = 3 #samen sterk’

Hoe omgaan met psychosociale noden in tijden van Corona? ‘1 + 1 = 3 #samen sterk’

De 2e corona-golf heeft een grotere impact op het psychosociaal welzijn dan de 1e golf. Veel tijd energie gaat naar de praktische uitdagingen. Hoe kan je als leidinggevende ook aandacht hebben voor de psychosociale noden in je school ?

Tijdens deze coaching sessie maken we tijd en ruimte om stil te staan bij de uitdaging van vandaag in je rol als leidinggevende. Dit is niet altijd even gemakkelijk en je kunt met vragen en dilemma’s zitten. Tijdens de wandelsessie gaan we in op waar jij/jullie het als directie(team) over willen hebben. Dit kan over de noden van de school gaan of over de zaken waar jullie tegen aan lopen.

  • Focus op jezelf: Hoe houd ik verbinding met mezelf ? Zelfzorg als directeur. Hoe blijft de verantwoordelijkheid dragelijk ?
  • Focus op individu: Hoe houd ik verbinding met mijn collega ? Ondersteuning voor leerkrachten. Hoe pak je dat aan ? Waar slaag je op dit moment in ? Wat mis je nog ? Welke noden zie je ?
  • Focus op de groep: Hoe houd ik verbinding met het lerarenkorps ? Op welke manier kan je aandacht geven aan die hele groep ? Welke zijn gemeenschappelijke noden, behoeften, uitdagingen ?

Doelgroep:                        De directeur en/of afgevaardigde

Aantal deelnemers:       Maximum met 2 deelnemers (van dezelfde school)

Duur:                                    Max. 1,5u

Locatie:                               Buiten of bij regenweer op school, kantoor of digitaal, …

Lesgever:                           voorstel: preventieadviseur psychosociale
                                              aspecten (PAPSY)..

beheerder

Geef een reactie