Ongediertebestrijdingsplan

Ongediertebestrijdingsplan

Een ongediertebestrijdingsplan is een gedetailleerde, uitgeschreven en operationele beschrijving van het aanwezige ongedierte, een passende risico-inschatting en de gebruikte methoden om vliegend en kruipende insecten alsook knaagdieren te bestrijden. Daarbij komt een regelmatige controle van zowel de bestrijdingsmiddelen als het plan.

Binnen het ongediertebestrijdingsplan is het de bedoeling om eerst de mogelijkheid in van aanwezigheid van bepaalde soorten ongedierte te bepalen (Risicoanalyse ongedierte) en de daarbij horende risico’s of ongemakken.

Binnen de voedingsindustrie is iedere mogelijke besmetting door hetzij vliegend, hetzij kruipend ongedierte een hoog risico.

In opslagplaatsen vormt de aanwezigheid van vliegend ongedierte (bijv. vliegen of muggen) minder risico naar gezondheid en beschadiging toe, maar kunnen bepaalde soorten ongedierte ‘vrijer’ rond bewegen en hierdoor andere maar ook belangrijke effecten hebben zoals beschadiging aan materialen, gebouwen, geur- en lawaaihinder, …

beheerder

Geef een reactie